روش های درمان سرطان به طور مداوم در حال توسعه است. روز به روز درمان های موثرتر و با هدف گیری بهتری انجام می شود. با وجود این پیشرفت ها، نتایج حاصله نیز در مقایسه با گذشته بسیار بهبود یافته است. اگر چه هر یک از روش های درمانی ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشند، اما داشتن آگاهی در مورد چگونگی انجام درمان و عوارض احتمالی آن، به ما در روند درمان کمک خواهد کرد. در صورت تشخیص به موقع با استفاده از روش های تشخیص سرطان، می توان به نتایج روش هایی درمانی امیدوارتر بود. 

به طور کلی هدف از درمان سرطان این است که:

  • سرطان بهبود یابد
  • بیماری تحت کنترل قرار گیرد
  • از عئد سرطان جلوگیری شود
  • علائم ناشی از تومور کاهش یابد.

رایج ترین راههای درمان سرطان شامل جراحی، رادیوتراپی، شیمی درمانی و هورمون درمانی می شود. روش های ایمونوتراپی یا درمان هدفمند نیز از روش های جدید درمان سرطان می باشند. گاهی ممکن است ترکیبی از این روش ها با هم انجام شود.

درمان سرطان شخصی است، به همین دلیل درمان ها می توانند متفاوت باشند. انتخاب روش درمانی تحت تأثیر موقعیت تومور، پخش شدن آن در بدن، نوع سلول و وضعیت کلی بیمار و همچنین سایر بیماری های احتمالی است. مزایا و معایب هر روش درمان برای بیمار از قبل ارزیابی می شود. پزشک در مورد نوع درمان تصمیم می گیرد، اما به عنوان بیمار می توانید سوالاتتان را بپرسید و خواسته هایتان را ابراز کنید. پزشک بایستی در مورد روش درمانی مورد نظر و عوارض جانبی آن شما را آگاه سازد.

روش های درمان سرطان ممکن است به صورت تکی یا ترکیبی به کار گرفته شوند

انواع روش های درمان سرطان

انواع مختلفی از روش های درمان سرطان وجود دارد. نوع درمانی که دریافت می کنید، بستگی به نوی سرطان و میزان پیشرفت آن دارد. برخی افراد مبتلا به سرطان تنها یک نوع درمان را دریافت می کنند. اما برخی افراد ممکن است ترکیبی از درمان ها را دریافت کنند. هنگامی که به مرحله درمان سرطان می رسید، بایستی بیشتر در این زمینه یاد بگیرید و فکر کنید. طبیعی است که احساس سردرگمی داشته باشید، اما با پزشکتان صحبت کنید تا با کسب آگاهی بیشتر، احساسات و نگرانی خود را تحت کنترل داشته باشید. در ادامه، به توضیح انواع روش های درمان سرطان خواهیم پرداخت:

جراحی برای درمان سرطان

جراحی به عنوان رایج ترین درمان سرطان، فرآیندی است که سرطان را از بدن شما بر می دارد. اینکه آیا بیمار کاندید عمل جراحی است، به عواملی از جمله نوع، اندازه، محل، درجه و مرحله تومور و همچنین عوامل کلی سلامتی مانند سن، آمادگی جسمانی و شرایط کلی سلامتی بیمار دارد.

جراحی ممکن است گزینه ای برای ترمیم آسیب پوست، استخوان ها و سایر بافت های تحت تأثیر سرطان باشد. همچنین، جراحی ممکن است یک درمان تسکینی برای از بین بردن انسداد در ریه ها یا گلو یا از بین بردن تومورهایی باشد که باعث درد می شوند.

برای بسیاری از بیماران، جراحی همراه با سایر درمان های سرطان مانند شیمی درمانی، پرتودرمانی یا هورمون درمانی ترکیب می شود.

جراحی رایج ترین روش درمان سرطان است

 پرتو درمانی و درمان سرطان

پرتودرمانی با استفاده از انرژی هدفمند (مثلاً اشعه ایکس، مواد رادیواکتیو) سلول های سرطانی را از بین می برد، تومورها را کوچک می کند و یا علائم مربوط به سرطان را تسکین می دهد. پرتودرمانی ممکن است به دلایل زیر انجام شود:

  • به عنوان درمان اولیه برای از بین بردن سلول های سرطانی
  • در ترکیب با سایر روش های درمانی برای جلوگیری از رشد سلول های سرطانی
  • قبل از روش درمانی دیگر برای کوچک کردن تومور
  • بعد از روش درمانی دیگر برای توقف رشد سلول های سرطانی
  • برای تسکین علائم سرطان پیشرفته

تفاوت شیمی درمانی و پرتو درمانی

درمان سرطان با شیمی درمانی

شیمی درمانی یکی از رایج ترین گزینه های درمان سرطان است. داروهای ضد سرطانی مورد استفاده در شیمی درمانی، سلول های سرطانی که به سرعت در حال رشد هستند را در سراسر بدن یا در یک منطقه خاص مورد هدف قرار می دهند.

وقتی داروهای شیمی درمانی از طریق خون خود را به سلول های سرطانی می رسانند، شیمی درمانی سیستمیک شناخته می شود. وقتی داروها به منطقه خاصی از بدن هدایت می شوند، شیمی درمانی منطقه ای نامیده می شود.

شیمی درمانی ممکن است به دلایل زیر مورد استفاده قرار گیرد:

  • به عنوان درمان اولیه برای از بین بردن سلول های سرطانی
  • قبل از یک درمان دیگر برای کوچک کردن تومور
  • پس از یک روش درمانی دیگر برای از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده
  • برای تسکین علائم سرطان پیشرفته

البته ناگفته نماند که شیمی درمانی ممکن است عوارضی مانند ریزش مو، تهوع و استفراغ، از دست دادن اشتها، از دست دادن تمرکز، خستگی، درد و … به دنبال داشته باشد. حتما قبل از انجام شیمی درمانی با پزشکتان در مورد عوارض جانبی شیمی درمانی صحبت کنید.

شیمی درمانی برای ردمان سرطان ممکن است با عوارضی همراه باشد

درمان سرطان با درمان هدفمند

درمان هدفمند نوعی از درمان سرطان است که با استفاده از داروها یا مواد دیگر، انواع سلول های سرطانی را به طور دقیق شناسایی کرده و به آنها حمله می کند. یک درمان هدفمند می تواند به تنهایی یا در ترکیب با سایر روش های درمانی مانند شیمی درمانی، جراحی یا پرتودرمانی مورد استفاده قرار گیرد. اگر برنامه درمانی شما شامل درمان هدفمند است، دانستن چگونگی عملکرد و انتظاراتی که دارید می تواند به شما کمک کند تا برای درمان آماده شوید و درباره مراقبت از خود آگاهانه تصمیم بگیرید.

درمان سرطان با ایمونوتراپی

ایمونوتراپی نوعی از درمان سرطان است که از سیستم ایمنی بدن شخص برای مقابله با سرطان استفاده می کند. ایمونوتراپی می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت یا تغییر دهد، به طوری که بتواند سلول های سرطانی را پیدا کرده و به آنها حمله کند. اگر برنامه درمانی شما شامل ایمونوتراپی است، دانستن چگونگی عملکرد این شیوه درمانی و انتظاراتی که می توانید داشته باشید، می تواند به آمادگی شما برای درمان کمک کند.

هورمون تراپی و درمان سرطان

هورمون تراپی یک روش درمان سرطان است که رشد سرطانی که رشد هورمونی دارد را متوقف کرده یا کند می کند. هورمون تراپی به دو دلیل انجام می شود:

درمان سرطان. هورمون تراپی می تواند احتمال بازگشت سرطان را کاهش داده یا روند رشد آن را کند کرده و متوقف سازد.

تسهیل علائم و نشانه های سرطان. هورمون تراپی ممکن است برای کاهش یا جلوگیری از علائم و ناشنه های سرطان در افرادی که قادر به انجام دیگر روشهای درمانی برای درمان سرطان نیستند، مورد استفاده قرار بگیرد.

جمع بندی

همانطور که ملاحظه نمودید چندین روش درمان سرطان وجود دارد. بسته به شرایط بیمار، نوع سرطان و درجه آن ممکن است از یکی روش های درمانی یا ترکیبی از آنها استفاده شود. البته ناگفته نماند که هر یک از روش ها ممکن است با عوارض جانبی همراه باشند. بنابراین، توصیه ما به شما این است که قبل از شروع فرآیند درمان، حتما با پزشک خود در رابطه با چگونگی هر یک از روش های درمانی و عوارض آنها صحبت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *